Info

Stupanj i predznanje

Tečajevi se dijele na stupnjeve koji odgovaraju znanju i prethodno završenim tečajevima. Tako je tečaj označen kao A1 prvi stupanj iz ciklusa početnih tečajeva, koji se sastoji od tri stupnja, A1, A2 i A3. Tečajevi s oznakom B su tečajevi srednje razine znanja, a tečajevi s oznakom C, napredni.

Nakon završenog stupnja, plesači mogu upisati sljedeći stupanj istog tečaja ili početni stupanj neki drugog tečaja odn. plesa.

Za sada, tečajevi osim početnih nisu oglašeni, ali će se grupe plesača formirati ovisno o interesu.

Osim redovnih tečajeva postoje i oni posebno prilagođeni grupama kao što su Lindy Hop Tehnika i ostalo ovisno o vašim željama.

Kod radionica pročitajte kakvo se traži predznanje i razmislite kakvo je vaše. Ako niste sigurni, slobodno nas pitajte za mišljenje.


 

Trajanje

Tečaj za svaki stupanj traje 8 tjedana. Svaki tjedan drži se jedan sat tečaja u trajanju od 60 minuta.

U opisu radionice naveden je broj sati.


 

Kako se spremiti za tečaj ili radionicu?

Za sat vam treba udobna odjeća i obuća  u kojoj se možete slobodno kretati. Ako razmišljate o cipelama, onda birajte neke koje nisu glomazne.

U toplijim mjesecima boca vode i ručnik dobro dođu.

Da bi se što ugodnije osjećali i pripremili, predlažemo da dođete desetak minuta prije početka sata.


 

Česta pitanja

Treba li mi partner? Ne treba osim ako nije izričito navedeno. Na svakom tečaju podjednak je broj dečkiju i cura, tako da svatko ima s kime plesati.

Moramo li mijenjati partnere na satu ili možemo učiti samo s partnerom s kojim smo se prijavili? Tečajevi u grupama se u našem plesnom studiju vode na način da se parovi više puta mijenjaju tijekom sata. Tako se bolje i brže uči, stječu se prijatelji s kojima možete plesati kad se sretnete negdje u gradu i uči se plesna kultura u kojoj je bitan dio uljudno i zabavno druženje s ljudima koje još niste upoznali.

Što ako ipak želimo plesati samo s našim partnerom? To možete u sklopu naših tečajeva i radionica koji su tome posebno prilagođeni. Za sve informacije molimo da nam pošaljete e-mail.

Što ako želimo plesati s osobom istog spola? To nije nikakav problem. Iako je Lindy hop ples gdje tradicionalno uloga osobe koji vodi pripada muškarcu, a uloga osobe koja prati pripada ženi, svatko za sebe bira ulogu koju želi.

Nekada smo plesali. Možemo li sada upisati neki napredni tečaj? To sve ovisi o kakvom se plesu radilo i koliko ste naučili. Za aktivne plesače drugih društvenih plesova po dogovoru organiziramo ubrzani tečaj. Vi koji ste nekada davno nešto plesali znate da su osnove bitne i da bi najbolje bilo da krenete otpočetka.

Nemam predznanja, ali zanimaju me radionice. Na radionice možete i bez predznanja, osim ako nije navedeno drugačije. Pratite naše novosti i nađite neku radionicu za koju nije potrebno predznanje. Mnogima su upravo radionice prvi satovi plesa.

Gdje se može plesati u Zagrebu? Informacije o plesnjacima možete naći na našoj facebook stranici i grupi . Često se plesači spontano okupe tamo gdje svira Jazz muzika.